Wednesday, December 20, 2006

JOHN STEINBECK

Αφού δοκίμασε όλα "τα σταφύλια της οργής" , ανάμεσα σε"ανθρώπους και ποντίκια" , ο βάρδος των ανθρώπων John Steinbeck πέρασε "Ανατολικά της Εδέμ" , αναζητώντας στις ουράνιες βοσκές "τον Αγνωστο Θεό" στις 20 Δεκεμβρίου 1968 .
"Ύστερα απο την αναμφισβήτητη ανάγκη της ζωής και της αναπαραγωγής, ο άνθρωπος λαχταρά ν ' αφήσει ένα σημάδι του εαυτού του, μιά απόδειξη, ίσως, πως κάποτε ήταν στη ζωή. Αφήνει αυτή την απόδειξη στο ξύλο, στην πέτρα, ή στη ζωή άλλων ανθρώπων. Ο μεγάλος αυτός πόθος υπάρχει σ' όλους, απο το παιδί που γράφει βρωμόλογα σ΄ένα δημόσιο αποχωρητήριο ως το Βούδα , που χαράσσει τη μορφή του στο πνεύμα της φυλής. Η ζωή είναι τόσο φαινομενική. Νομίζω πως αμφιβάλλουμε σοβαρά άν υπάρχουμε και προσπαθούμε να τ' αποδείξουμε με κάθε τρόπο"
John Steinbeck "Pastures of Heaven" (μετ. Σοφίας Μαυροειδή- Παπαδάκη)

5 comments:

ioeu said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Θεοδόσης Βολκώφ said...

Ημέρα μνήμης...


"Νομίζω πως αμφιβάλλουμε σοβαρά άν υπάρχουμε και προσπαθούμε να τ' αποδείξουμε με κάθε τρόπο"...

Αυτό...


Βολκώφ

ioeu said...

Αγαπητέ, με το τετράστιχο με συγκίνησες ειλικρινά.
Είναι από τις περιπτώσεις που χαίρομαι αυτό το νέο μπλογκομαραφέτι...Την ποίησή σου την ανακάλυψα τελευταία. Έψαξα, έψαξα, κάτι βρήκα.
Να είσαι καλά και πάντα δημιουργικός.
Εύχομαι οι δρόμοι των δυνάμεων να μας διασταυρώσουν κάποτε. Τα σέβη μου!

Natalia said...

Τα λόγια του Steinbeck είναι μάλλον ένα σχήμα κατ' ευφημισμό. Οπως ο τρικυμιώδης Ειρηνικός ωκεανός.Φοβόμαστε.

Ωραίο το blog σας κύριε Weaver.
Το έχετε υφάνει με τέχνη

Anonymous said...

καθένας στον κόσμο έχει ένα όνειρο ποθ ξέρει ότι δεν θα το πραγματοποιήσει ποτέ,ωστόσο ξοδεύει όλη τη ζωή του ελπίζοντας ότι θα το πραγματοποιήσει...αυτή η αντίφαση ενσωματώνει ταυτόχρονα τη θλίψη,το μεγαλείο και το θρίαμβο του ανθρώπινου είδους!